Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πάλι εδώ, μετα από καιρό..


Ντάαξει. Αυτό που στ' αλήθεια φοβούνται αυτοί που έρχονται τα βράδια και μας συλλαμβάνουν "γιατί έτσι", είναι οι φωτιές τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια στην Πλατεία Εξαρχείων. Και η μπασκέτα που υπάρχει εκεί τους φοβίζει πολύ, αλλά εγώ το έχω πει από καιρό πως πρέπει να βάλουν και δυχτάκι. (Νομίζω έχω ένα αλυσιδένιο σπίτι μου άμα θέλετε...)

Και έρχονται και στιγμές που σκέφτομαι, ότι τελικά, τις φωτιές στους πορτοκαλί κάδους με τα μαύρα καπάκια στην πλατεία, ίσως και να τις φοβούνται περισσότερο από τις φωτιές στους μπλε και στους πράσινους κάδους με τα ομόχρωμα καπάκια στους γύρω δρόμους.

Αλλά το θέμα είναι, ποιος λέει "Πάμε να τους γαμήσουμε ρε! Θα περιμένουμε να έρθει ο χειμώνας να ανάβουμε φωτιές στα Εξάρχεια και να καθόμαστε γύρω τους!" Ντάξει, μιας και ξεφύγαμε, η αλήθεια είναι πως και το καλοκαίρι τους τρομάζουν τα κάμπινγκ τα ελεύθερα. Βασικά, οτιδήποτε ελεύθερο τους τρομάζει. Ακόμα και η δικιά τους ελευθερία ίσως- γι' αυτό και δεν την έχουν αναζητήσει ποτέ.

Γι' αυτό έχει και 300 ευρώ αν σε πιάσουνε με σκηνή στην παραλία. (Στ' αρχίδια μας όμως τα λεφτά. Αν είναι να επηρεάζουν από τώρα τη ζωή μας, τη χάσαμε τη φάση...) Τη σκηνή πάντως, αν είσαι βλάκας και θέλεις να τηρείς τους νόμους, μπορείς να την έχεις μόνο σπίτι σου ή σε οργανωμένα cabigz. Μη το χέσουμε κιόλα..

Αν όμως τα cabis είναι αυτο-οργανωμένα, τότε θα υπάρχει πρόστιμο;;
Λογικά, μεγαλύτερο.

Αλλά είπαμε, στ' αρχίδια μας τα λεφτά!


Υ.Γ.: Θεωρητικά, σύμφωνα με τα παραπάνω, ο μεγαλύτερος φόβος τους θα ήταν οι φωτιές στις παραλίες τα καλοκαιρινά βράδια, αλλά αυτό παραείναι κλισέ για να τους τρομάξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου